۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » نشست های علمی
  • شناسه : 10780
  • 02 دی 1395 - 12:43
  • 113 بازدید
  • ارسال توسط :

نشست علمی گردشگری اسلامی

نام طرح( فراخوان مقاله/ همایش/ نشست علمی): نشست علمی اهمیت گردشگری زیارتی- اسلامی موضوع : بررسی گردشگری اسلامی با تأکید بر زیارت تاریخ اجرا: ۱/۱۰/ ۹۵ اهداف: انتقال فرهنگ اسلامی با گردشگری مذهبی، گردشگری زیارتی- اسلامی شهر مشهد، توسعه گردشگری زیارتی امامزادگان در ایران، نقش گردشگری در حفظ و تقویت میراث فرهنگی مذهبی کشور محل […]

نام طرح( فراخوان مقاله/ همایش/ نشست علمی): نشست علمی اهمیت گردشگری زیارتی- اسلامی

موضوع : بررسی گردشگری اسلامی با تأکید بر زیارت

تاریخ اجرا: ۱/۱۰/ ۹۵

اهداف: انتقال فرهنگ اسلامی با گردشگری مذهبی، گردشگری زیارتی- اسلامی شهر مشهد، توسعه گردشگری زیارتی امامزادگان در ایران، نقش گردشگری در حفظ و تقویت میراث فرهنگی مذهبی کشور

محل برگزاری: سالن جلسات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا«علیهاالسلام»

گستره جغرافیایی (مدرسه ای- شهری- استانی- کشوری- بین المللی): مدرسه ای

تعداد حاضرین: حدود چهل نفر

سخنران: استاد سرکار خانم فرزانه سعادتی فر، محققان خانم زهرا مؤمنی عبدل آبادی و خانم اعظم شفیعی

شرح طرح:

نشست علمی با موضوع توسعه گردشگری اسلامی با ارائه مقالات خانم زهرا مؤمنی، خانم اعظم شفیعی و با راهنمایی سرکار خانم فرزانه سعادتی فر، با حضور طلاب و اساتید در سالن اجتماعات مدرسه برگزار شد.

در این نشست خانم اعظم شفیعی به حفظ شعائر اسلام با محوریت اسلام پرداخت و گفت: شعائر دینی ما مثل حجاب و و مراسم عاشورا و زیارتگاهها جزئی از فرهنگ ما هستند بطوریکه زندگی ما را تحت تأثیر قرار می دهد و گردشگری باعث تبلیغ فرهنگ از کشوری به کشور دیگر می‌شود.

خانم زهرا مؤمنی نیز درباره گردشگری مذهبی و زیارتی با ارائه پاور توضیحات دادند و گفتند: یکی از قدیمی ترین و پررونق ترین انواع گردشگری های گذشته و حال حاضر در سراسر جهان گردشگری مذهبی و زیارتی است که در آن مقصود اصلی گردشگر، مکان های زیارتی و مراسم شعائر مذهبی است.گردشگری مذهبی  شامل سفرها و بازدیدهایی است که اصلی ترین هدف از انجام آنها ایجاد یک تجربه مذهبی باشد گردشگری مذهبی یکی از مزیت های رقابتی در صنعت توریسم برای شهرهایی است که دارای جاذبه های زیارتی و مذهبی هستند. این شهرها همواره در کنار جاذبه های مذهبی مراکزی جهت سیاحت فراهم می کنند تا ضریب ماندگاری زائر را در شهر خود افزایش دهند. شهر مشهد می تواند در حوزه گردشگری مذهبی حرف برای گفتن داشته باشد و استفاده از این ظرفیت جهانی می تواند مشهد را در زمینه نشر فرهنگ رضوی و تقویت اقتصاد شهری کمک نماید.

مومنی تشریح کرد: به انواع گردشگری گونه جدیدی نیز اضافه شده است به نام «گردش‌گری حلال» نزدیک به یک دهه از پیدایش رسمی مفهومی به نام گردش‌گری حلال می‌گذرد؛ سازمان جهانی جهان‌گردی، «گردش‌گری حلال را محصول جدیدی از صنعت گردش‌گری دانسته که برنامه‌های تفریحی و گردش‌گری ویژه‌ای را برای مسلمانان تدارک می‌بیند. به این معنا که مسلمانان از هر کشوری که باشند، مایلند در برنامه‌های تفریحی و سفرهای خود به آداب شرعی عمل کنند.

در ادامه استاد در تکمیل سخنان پژوهشگران بیان کردند:گردش‌گری حلال با تعریف خاص جهانی خود، در کشور ما معنای جدی ندارد، زیرا که در ایران وسائل نقلیه تفکیک شده، سواحل و استخر‌های جدا شده، رستوران‌های حلال، عدم سرو مشروبات الکلی در هتل‌ها، وجود نمازخانه و هر آنچه که یک مسلمان برای زندگی حلال نیاز دارد، در ایران به سهولت یافت می‌شود و به ‌صورت قانونی کسی اجازه خدمات حرام ندارد؛ مسئله اصلی در واقع استفاده ایران از این مفهوم و برند “گردش‌گری حلال” برای جذب توریست‌های مسلمان است که این کار با توجه به رقبای قدرت‌مندی مانند مالزی، ترکیه، امارات و دیگر کشورهای پیش‌رو در این زمینه، نیاز به تامین پیش‌زمینه‌هایی در این رابطه دارد.

زیارت آرامگاه بزرگان و امامان دین در فرهنگ اسلامی به ویژه شیعه، اهمیت بسیار داشته و بر آن تأکید کرده، این امر در استان خراسان رضوی به ویژه شهر مشهد که مزار امامزادگان و حضرت ثامن الحجج«علیه السلام» را در خود جای دارد، اهمیتی دوچندان به شهر می دهد.

بنابراین استفاده از ظرفیت های کامل فرهنگی، دینی، اجتماعی و اقتصادی آن نیاز به تلاش در این زمینه دارد که پژوهش های حوزوی می تواند راهگشای مناسبی برای این امر و گسترش آن باشد.

در خاتمه جلسه استاد و پژوهشگران پاسخگوی سؤالات مطرح شده پژوهشگران بودند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*