زمان: چهرشنبه ۲۲ آذر ۹۶ نشست فقهی با حضور حاجیه خانم لاکی مسوول آموزش مدرسه علمیه پیروان و پاسخگوی مسائل شرعی حرم مطهر با موضوع فقهی غنا و موسیقی در جمع طلاب در سالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار شد. حاجیه خانم لاکی در تعریف غنا و موسیقی بیان داشت: […]
زمان: چهرشنبه ۲۲ آذر ۹۶
نشست فقهی با حضور حاجیه خانم لاکی مسوول آموزش مدرسه علمیه پیروان و پاسخگوی مسائل شرعی حرم مطهر با موضوع فقهی غنا و موسیقی در جمع طلاب در سالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار شد.
حاجیه خانم لاکی در تعریف غنا و موسیقی بیان داشت: غنا یعنی ترجیع صدا به نحوی که مناسب با مجالس لهو باشد که از گناهان بوده و بر خواننده و شنونده حرام است. ولی موسیقی، نواختن آلات آن است که اگر به نحو معمول در مجالس لهو و گناه باشد، هم بر نوازنده و هم بر شنونده حرام است. و اگر به آن نحو نباشد، فی نفسه جائز است و اشکال ندارد.
موسیقی و غنا دو امر متفاوت هستند موسیقی مربوط به آلات و ابزار خاص خود است ولی غنا صفت صوت و خوانندگی محسوب می شود . و به هر تقدیر نباید طرب انگیز و محرّک باشند. البته معانی (طرب انگیز، محرّک) معانی روشن و خالی از ابهام هستند گرچه ممکن است در مواردی مشکوک باشند که موارد مشکوک به لحاظ شرعی منعی ندارد.
وی طرب انگیز در غنا را توضیح داد: طرب انگیز آن صوت یا صدایی است که حالت سبکی و سبکسری به انسان بدهد که با کرامت ذاتی و انسانی او ناسازگار است و محرّک آن صوت و صدایی است که موجب بر انگیختن شهوات جنسی آدم می شود. بنابراین گفته می شود صدای زن باید نازک و همراه با ناز و خضوع در بیان نباشد و حرام است قرآن کریم در آیه ۳۲ سوره احزاب صریحاً از آن نهی کرده است: « یا نِساءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذی فی قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفًا ، ای همسران پیامبر! شما هم چون یکی از آنان معمولی نیستید اگر تقوا پیشه کنید؛ پس به گونهای هوسانگیز سخن نگویید که بیمار دلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید! ». بنا بر این موسیقی مورد نظر و این خوانندگی حرام و خلاف شرع و محرّک شهوات جنسی هستند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا(س) است.
طراحی سایت : راستچین