زمان: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۰ نشست علمی با موضوع بررسی ماهیت و چیستی فلسفه علم با حضور خانم حبیبه ندری مسئول محترم اداره پژوهش خواهران حوزه علمیه خراسان در جمع اساتید، دانشجویان، طلاب و پژوهشگران در سالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار شد. حبیبه ندری درباره واژه شناسی فلسفه […]
زمان: ۲۷ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۰
نشست علمی با موضوع بررسی ماهیت و چیستی فلسفه علم با حضور خانم حبیبه ندری مسئول محترم اداره پژوهش خواهران حوزه علمیه خراسان در جمع اساتید، دانشجویان، طلاب و پژوهشگران در سالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار شد.
حبیبه ندری درباره واژه شناسی فلسفه بیان داشت: بحث فلسفه از کلمه فیلوسوفیا اصطلاح یونانی است که فیلو به معنا دوست داشتن و سوفیا دانشی که انسان صرفأ به خاطر دوست داشتن آن علم، آنرا فرا می گیرد. بنابراین فلسفه یعنی دوستدار دانایی. منظور از علم که کلمه عربی است به معنای ساینس و منظور علم تجربی است. علم در قرآن کریم، احادیث و گفتگوهای روزمره معانی مختلفی دارد.
مسئول اداره پژوهش خواهران حوزه علمیه خراسان توضیح داد: علم تجربی به علومی اطلاق می شود مثل فیزیک و شیمی که با آزمایشات مرتبط هستند وگزاره علمی باید ثابت باشد و مشاهده پذیر و تکرار پذیر باشد. ابزار های مشاهده روز به روز قوی تر شده اند مسلمأ ابزاری که الان در دسترس هستند قویتر از تلسکوپی که گالیله استفاده می کردهستند. در بحث تکرار پذیری هم چندبار باید آزمایشات تکرار شود مثلا آیا باید ظرف تغییر کند یا مکان تغییر کند و هر کدام در نتیجه آزمایشات مؤثر است.به همین خاطر محققان به این نتیجه می رسند که مطلبی که اثبات نشود را رد می کنند و می گویند علمی نیست.
گزارههای یک علم ممکن است اعتباری و موضوع آن جزیی و مشخص باشد. و منحصر به فیزیک و شیمی نیسن و در دین و سیاست و حکومت هم کاربرد دارد. انسان صرف مشاهده به نتیجه نمی رسد و از مشاهده های مکرر استقرا می کند و با استقرا همیشه به نتیجه نمی رسد. تمام آزمایشگران سعی می کنند از نظریات خود دفاع کنند و گاهی اوقات آنقدر مورد انتقاد قرار می گیرند که در اصطلاح انقلاب علمی رخ می دهد مثل مسطح بودن زمین .
وی در ادامه افزود: گزاره های علمی یکی از مؤلفه های دوره مدرنیته است و شاید در قرون گذشته آنقدر علم گرایی رواج نداشت. در دوره مدرنیسم نسبت علمی دادن به گزاره ها باعث می شد که گزاره های دیگر از اعتبار بیفتد و علم مرجعیت کامل داشت که به این جریان، جریان علم گرایی می گفتند. پشت قضایای علمی نظریاتی وجود دارد و نظریات هستند که علم را پیش می برند.
این جلسه با برگزاری مسابقه و تقدیر از پژوهشگران برتر و طلاب برتر در حوزه آموزش و بازدید دانشجویان از محیط حوزه و پذیرایی از میهمانان به پایان نشست.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا(س) است.
طراحی سایت : راستچین