زمان: دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۹:۳۰ مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) با همکاری مدرسه علمیه زهرای اطهر (سلام الله علیها) نشست علمی مبانی دینی جمهوری اسلامی با حضور سخنرانان جناب آقای دکتر جعفر کبیری مدیر مطالعات و پژوهش های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر مجتبی رجایی خراسانی دکترای علوم سیاسی […]
زمان: دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۹:۳۰
مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) با همکاری مدرسه علمیه زهرای اطهر (سلام الله علیها) نشست علمی مبانی دینی جمهوری اسلامی با حضور سخنرانان جناب آقای دکتر جعفر کبیری مدیر مطالعات و پژوهش های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر مجتبی رجایی خراسانی دکترای علوم سیاسی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی در جمع طلاب و اساتید درسالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار کرد.
در این نشست دکتر جعفر کبیری در پاسخ به سئوال جمهوری اسلامی را چگونه تفسیر می کنید تشریح کرد: هر پدیدهای یک پیشینه دارد و تحولات اجتماعی دارای پیشینه، علل و عواملهایی هستند. درباره ریشه های انقلاب اسلامی به نهضت تنباکو که علیه استبداد داخلی و خارجی صورت گرفت باید اشاره کرد و اولین نهضت بیداری خویشتن در ایران بود. در قیام ۱۵ خرداد رهبری همه مخالفان رژیم با امام خمینی خلاصه شد، در ماه محرم ساواک همه روحانیون را دعوت کردند و گفتند نگویید اسلام در خطر است و علیه شاه و اسراییل صحبت نکنید و سپس حضرت امام خمینی (ره)در مسجد فیضیه سخنرانی کردند و گفتند اسلام در خطر است و سپس امام را دستگیر کردند و بعد از ۴۸ ساعت امام بخاطر اعتراض مردم آزاد شدند و از امام خمینی سئوال کردند یاران شما کجا هستند ایشان فرمودند در قنداق هستند و این نهضت در سال ۵۷ به ثمر نشست.
دکتر رجایی در پاسخ به سئوال جمهوری اسلامی را چگونه تفسیر می کنید توضیح داد: اساسأ تعریفی از جمهوری باید بدهیم و این تفکرات جمهوریت و لیبرالیست و هیومانیسم که آزاد محوری و انسان محوری است و با مضامین دینی ما این تفکرات متفاوت است. تفاوت اساسی انقلاب ما درقید جمهوری اسلامی بودنش است. جمهوری یعنی شرکت همه مردم و اتکا به آرا عمومی است. مردم در جمهوری اسلامی اصل هستند و این مختص به جمهوری اسلامی است و یک نظام خاص و منحصر به فرد است.
جعفر کبیری اظهار کرد: جمع کردن بین جمهوریت و اسلامیت تنها در این انقلاب اتفاق افتاد و مشروعیت را خداوند تعیین می کند، رسول و ائمه ولی خدا و در صورت نبود آنها ولایت فقیه باید حکومت کند.تمام سیاستمدارهای موفق دنیا از سخنان رهبری استفاده می کنند که وجه تمایز انقلاب ما با دیگر انقلاب هاست.
مجتبی رجایی خراسانی در پاسخ به نقش ارکان نظام در اجرای صحیح قانون اساسی بیان داشت: قانون اساسی یعنی ام القوانین. همه قوانین بر پایه قانون اساسی شکل میگیرد. قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اوایل انقلاب شکل گرفت. قانون اساسی میثاق یک عهدنامه و پیمان نامه است. این میثاق و پیمان دو طرفه است و هر دو طرف باید به پیمان های خود عمل کنند که اگر درست به کارهای خود رسیدگی نکنند موجب بروز مشکل می شود. رهبری رأس قانون اساسی است که مسئول جهت دهی و نظارت بر کشور میباشد.
وی در ادامه افزود: در جامعه اسلامی افراد زیادی هستند که سکولار هستند و عدم دخالت سیاست و دیانت را اعتقاد دارند. مشکل این است که روی مسائل فرهنگی فعالیت نکردیم و باید تبلیغ بیشتر شود. علت اصلی آن افرادی هستند که تفکر صحیحی ندارند. باید فرهنگسازی از مهدکودک شروع شود و علت دیگر تبلیغات کشورهای بیگانه در روزنامه ها و سایت ها و در رسانه هاست.
در پایان، جلسه با پذیرایی و توزیع بروشور بین میهمانان به اتمام رسید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا(س) است.
طراحی سایت : راستچین