۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » پژوهش
  • شناسه : 11501
  • 26 آذر 1397 - 9:14
  • 80 بازدید
  • ارسال توسط :
نشست تخصصی نهج البلاغه به مناسبت هفته پژوهش

نشست تخصصی نهج البلاغه به مناسبت هفته پژوهش

زمان: یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷ به مناسبت هفته پژوهش نشست تخصصی نهج البلاغه با حضور سرکار خانم جمیله سیفی استاد و محقق نهج البلاغه در حوزه و دانشگاه در جمع اساتید و طلاب در سالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار شد. جمیله سیفی ابتدا چیستی سوال را تبیین و اظهار […]

زمان: یکشنبه ۲۵ آذر ۹۷

به مناسبت هفته پژوهش نشست تخصصی نهج البلاغه با حضور سرکار خانم جمیله سیفی استاد و محقق نهج البلاغه در حوزه و دانشگاه در جمع اساتید و طلاب در سالن اجتماعات مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا (سلام الله علیها) برگزار شد.
جمیله سیفی ابتدا چیستی سوال را تبیین و اظهار کرد: سوال به معنای حقیقی آن عبارت است از ابراز اشتیاق به تحصیل معرفت در باره یک مجهول، بنابر این چنین سوالی انگیزه و علتی جز واقع یابی نباید داشته باشد ،بنابر این می توان گفت هر سوالی توقفی را نشان می دهد.اگر این توقف برای انسان های دانا به موضوع سوال باشد،توقفی است برای گرفتن حرکت در مسیر معرفت،مانند توقف ماشین برای گرفتن بنزین که حرکت به مقصد بدون آن توقف امکان پذیر نیست.
وی تشریح کرد: جملات شریف کتاب نهج البلاغه انسان را به سوال تحریک می نماید واین نکته را یادآوری می کند که فرزندم وقتی حقیقتی برای تو تاریک جلوه کرد،حقیقت را متهم مکن و آن را منحرف مساز،بلکه آن را به جهل خود مستند نما.
وی گفت: هیچ سوالی در این دنیابی پاسخ نخواهد ماند ،اگر عامل طرح سوال ،واقع جوئی و واقع یابی باشد،حکمت و عنایت خداوندی بر این است که به هر وسیله و شکلی باشد خداوند به وسیله اساتید و مربیان و آیات الهی خود،انسان واقع جو را به مقصد خود خواهد رسانید .
وی درباره عالم واقعی توضیح داد: عالم کسی است و علم زمانی در درون کسی بوجود می آید که (از طریق حل معمای چیستس ،چرائی و چگونگی و….)اطلاعی از خود یا هر عامل دیگر برای کسب علم را دریابدو بدیهی است که در گرو کسب این شناخت (خویشتن)ولو به طور اجمال علم و معلوم را هم دریافت خواهد کرد.
سیفی در ادامه با توجه به حکمت های نهج البلاغه تصریح کرد: سوالات و مسائل یک موضوع نماد نیازها هستند. تفکر انسان در هنگام مقایسه و تحلیل تحریک می شودو رشد می کند.
این نشست با تقدیر از برگزیدگان سیزدهمین فراخوان آثار پژوهشی استان خراسان و تقدیر از فعالان پژوهشی مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا(سلام الله علیها)و پذیرایی ادامه یافت.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*