۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » پژوهش » کارگاه ها
  • شناسه : 12957
  • 16 شهریور 1400 - 10:39
  • 104 بازدید
  • ارسال توسط :
کارگاه پژوهشی مهارتی«دوره دوم»؛ جست و جوی پژوهشی در اینترنت، تاملی در شیوه جست و جو در سایت ها و کتابخانه های دیجیتالی

کارگاه پژوهشی مهارتی«دوره دوم»؛ جست و جوی پژوهشی در اینترنت، تاملی در شیوه جست و جو در سایت ها و کتابخانه های دیجیتالی

زمان: ۱۷/۰۵/ ۱۴۰۰  لغایت ۱۴۰۰/۰۶/۱۴       استاد: سرکار خانم حسین پور در کارگاه دوم از سلسله کارگاه های مهارتی ـ پژوهشی در قالب سه جلسه به مباحثی از قبیل جست و جوی پژوهشی در اینترنت، تاملی در شیوه جست و جو در سایت ها و کتابخانه های دیجیتالی پرداخته شد. از آن جا که آشنایی با […]

زمان: ۱۷/۰۵/ ۱۴۰۰  لغایت ۱۴۰۰/۰۶/۱۴      

استاد: سرکار خانم حسین پور

در کارگاه دوم از سلسله کارگاه های مهارتی ـ پژوهشی در قالب سه جلسه به مباحثی از قبیل جست و جوی پژوهشی در اینترنت، تاملی در شیوه جست و جو در سایت ها و کتابخانه های دیجیتالی پرداخته شد.

از آن جا که آشنایی با شیوه های صحیح جست و جو در اینترنت، سایت ها، پایگاه ها و کتابخانه های اینترنتی مورد نیاز و مبتلابه طلاب می باشد. طلبه های حاضر در کارگاه ها با شیوه اصولی جست و جوی عنوان مقالات و اثر پژوهشی خود در موتورهای جست و جو آشنا شده و به صورت کارگاهی به رکوردهای عنوان خود دست یافتند.

همچنین با اصطلاحاتی از قبیل: وب، سایت، و سایت، پایگاه، پورتال و … آشنا شده تا در موقع لزوم آن را صحیح به کار ببرند. در ادامه به مباحثی من جمله تاریخچه اینترنت در ایران، آشنایی با اجزای یک آدرس اینترنتی کامل، موتورهای جست و جو و … اشاره شد.

در جلسه دوم متناسب با نیاز پژوهشی طلاب بحث جست و جو در پایگاه ها و سایت های معتبر و پر کاربرد فارسی، عربی و لاتین مطرح شد. در هر ی از سایت های مطرح شده به امتیازات و محدود جست و جو و نوع منبعی که می توان از آن ها دریافت کرد، اشاره شد.

قابل ذکر است مباحثی که در این جلسات مطرح شد در راستای پرهیز از اتلاف وقت، دسترسی به منابع معتبر و دارای رتبه های پژوهشی، اتقان محتوای آثار تولیدی توسط طلاب  بوده است.

از دیگر مباحثی که در این کارگاه مطرح شد معرفی و آشنایی با انواع کتابخانه های دیجیتالی فارسی، عربی و لاتین بود. با توجه به این که محققان و طلاب نوقلم جهت انجام امور پژوهشی خود نیازمند آشنایی با انواع بانک های اطلاعاتی من جمله کتابخانه ها می باشند همه محققان با کتابخانه های سنتی و نحوه کار با کتابخانه آشنا هستند. اما نسبت به کتابخانه های مجازی و الکترونیکی که در دهه های اخیر در عرصه علمی شهرت یافته اند و مورد استفاده فراوان قرار گرفته اند.

از دیگر مقوله هایی است که می بایست نسبت به آن اهتمام ویژه ای شود تا طلاب نیز به صورت جدی تر و پیشرفته تر با این فضاها آشنا شده و بتوانند از منابع به روز و کارآمد استفاده نمایند.

از این رو در این جلسه به معرفی تعدادی از کتابخانه های دیجیتالی با برشماری امتیازات و شیوه های جست و جو در آن ها پرداخته شد من جمله: کتابخانه اینترنتی نور، تبیان، دارالحدیث، علاءالدین، دانشگاه تهران، باقر العلوم، قائمیه، امید ایران، کتابناک، الشامله، الوراق، اشپرینگر، جی استور، ساینس دایرکت و … می باشد.

جلسه پایانی از سلسله کارگاه های پژوهشی ـ مهارتی دوره دوم به ارائه گزارش محتوای مقالات در کتابخانه های دیجیتالی و مجازی از جانب شرکت کنندگان در کارگاه ها پرداخته شد.

با توجه به هدف برگزاری کارگاه ها که ارتقاء علمی ـ پژوهشی طلاب می باشد. در این کارگاه به ازخوردگیری از فرآیند مباحث مطرح شده در جلسات قبل پرداخته شد به این صورت که طلاب شرکت کننده در جلسات می بایست با توجه به عنوان مقالات و تالیفاتی که در دست اقدام دارند به واکاوی و جست و جو در کتابخانه های معرفی شده، بپردازند و نتایج را اعلام نمایند.

در ای جلسه غالب اعضای کارگاه گزارش خود را ارائه دادند و نسبت به نواقص هم گفت و گو شد و تعدادی کتابخانه مجازی دیگر توسط اعضا نیز معرفی شد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*