زمان: ۱۶ آذر لغایت ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱ استاد: خانم حسین پور کارگاه پژوهشی ـ مهارتی آموزش نرم افزار جامع التفاسیر در چهار جلسه حدود شش ساعت با حضور خانم حسین پور در جمع طلاب سطح سه به صورت حضوری برگزار شد. سرفصلهای ارائه شده در هر جلسه به شرح زیر میباشد: نخستین جلسه از […]
زمان: ۱۶ آذر لغایت ۱۴ دی ماه ۱۴۰۱
استاد: خانم حسین پور
کارگاه پژوهشی ـ مهارتی آموزش نرم افزار جامع التفاسیر در چهار جلسه حدود شش ساعت با حضور خانم حسین پور در جمع طلاب سطح سه به صورت حضوری برگزار شد. سرفصلهای ارائه شده در هر جلسه به شرح زیر میباشد: نخستین جلسه از کارگاه آموزشی پژوهشی، با عنوان چگونگی پژوهش با نرم افزار جامع االتفاسیر نور، در این جلسه که آغازین جلسه کارگاه پژوهشی کار با نرمافزار جامع االتفاسیر نور بود. با توجه به این که مخاطب این کارگاه طلاب مشغول به تحصیل در سطح سه میباشند و از جهت دیگر بنا به نیاز محققان به استفاده از نرم افزار جامع االتفاسیر در امور پژوهشی بر آن شدیم تا در کارگاه فوق به تبیین و آموزش کار با قسمتهای مختلف این نرم افزار پرداخته شود. از اینرو ابتدا صفحه ابتدایی نرمافزار و کارکرد هر قسمت تشریح شد در ادامه به نحوه جستجوی آیات اشاره شد و در این مقال جهت ثبت بهتر اطلاعات برای مخاطبان از تکتک اعضا خواسته شد تا طبق توضیحات جستوجو را انجام دهند. قابل توجه میباشد که به جستوجو، نحوه آیهیابی، کار با ریشه واژهها، ترجمه مورد نیاز، لغتشناسی در این جلسه آموزش داده شد و طلاب نیز به اجرای موارد فوق موفق شدند و تکلیف هفته آینده ایشان نیز در قسمت لغتنامه مشخص شد.
گزارش دومین جلسه از کارگاه آموزشی پژوهشی، با عنوان لغت شناسی در جامع التفاسیر نور برگزار شد. در این جلسه متناسب با عنوان مقالاتی که طلاب سطح سه میبایست نسبت به دروس ارایه دهند به چگونگی استفاده از منابع لغوی موجود در نرمافزار جامع التفاسیر نور به صورت مفصل پرداخته شد و نحوه کار با این قسمت از نرمافزار آموزش داده شد تا طلاب توانمندی استفاده از این نرمافزار را در تحقیقات درسی و پژوهشی داشته باشند. ضمن استفاده از این قسمت از نرمافزار به توضیحات کتابشناسی کتابهای لغوی موجود نیز اشاره شد تا اطلاعات کتابشناسی افراد تقویت شده و مسیری را برای پژوهشهای غنیتر و منسجمتر روشن نماید. در پایان نیز بررسی دقیق و علمی واژههای مهم مقالات طلاب در روزهای آتی خواسته شد تا انجام داده و جهت ارزیابی ارسال نمایند.
گزارش سومین جلسه از کارگاه آموزشی پژوهشی، با عنوان جستجوی پژوهشی در سایر قسمتهای جامع التفاسیر نور برگزار شد. در این جلسه ابتدا مباحث جلسات قبل به صورت گذرا اشاره شد و در ادامه مواردی مثل آیات در تفاسیر، حدیث و تجزیه و ترکیب در جامع التفاسیر پرداخته شد و طلاب بعد از توضیحات تکمیلی توسط استاد به صورت عملی با این قسمتها از نرمافزار وارد فعالیت شدند. قابل توجه است که در این قسمتها به معرفی کتابهای تفسیر روایی و اثری و کتابشناسی اجمالی آنها و کتابهای اعراب القران به صورت مختصر اکتفا شد تا در کنار آموزش کار با نرمافزار بعد کتابشناسی و اطلاعات علمی طلاب تقویت شود. از دیگر مباحثی که به طلاب آموزش داده شد کار با قسمتهای از متن بود که نیازمند استفاده از ابزارهای جامع التفاسیر نور بود که عبارتند از: حاشیهنویسی، علامت زدن، نمایه زنی و … . در پایان جلسه نیز برنامه هفته آینده طلاب اعلام گردید.
در چهارمین جلسه از کارگاه نرم افزار شناسی جامع التفاسیر نور به قسمت کتابخانه و پژوهشهای حدیثی پرداخته شد و ضمن توضیحات تکمیلی، کار با این بخشها توسط طلاب انجام شد و در انتهای این جلسه به معرفی ابزرا متنی نرم افزار اشارهای شد و طلاب توانستند از ابزار در محلهای خاص متنی نرم افزار استفاده نمایند.
در پایان هر جلسه تمارینی به مخاطبین با توجه به مباحث ارائه شده داده میشد و استاد پاسخگوی سؤالات ایشان نیز بودند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا(س) است.
طراحی سایت : راستچین