زمان: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ استاد: جناب آقای دکتر مسلم گریوانی نشست علمی معرفی کتاب “اصول و شیوه های تربیت توحیدی کودکان” با همکاریواحد پژوهش مدارس علمیه#الزهراسلام الله علیها_ مشهد، #پیروان حضرت زهراسلام الله علیها،# فاطمه الزهرا سلام الله علیها_ آشخانه، # حضرت معصومه سلام الله علیها_ سرخس، # الزهرا سلام الله علیها_ بجنورد، # الزهرا سلام الله علیها_ شیروان […]
زمان: ۲۴ اسفند ۱۴۰۱
استاد: جناب آقای دکتر مسلم گریوانی
نشست علمی معرفی کتاب “اصول و شیوه های تربیت توحیدی کودکان” با همکاریواحد پژوهش مدارس علمیه#الزهراسلام الله علیها_ مشهد، #پیروان حضرت زهراسلام الله علیها،# فاطمه الزهرا سلام الله علیها_ آشخانه، # حضرت معصومه سلام الله علیها_ سرخس، # الزهرا سلام الله علیها_ بجنورد، # الزهرا سلام الله علیها_ شیروان برگزار گردید.
سرفصلهای نشست علمی:
*آیات توحیدی پیشانی قرآن هستند.
*هر حرکت اصلاحی و توحیدی باید از سنین کودکی شکل بگیرد. *موضوع مشترک و متفاوت این کتاب با سایر کتب مشابه |
*تربیت توحیدی با تربیت های دیگر مثل ظاهر گراها، تک بعدی، نسیه و… متفاوت است.
*این کتاب می آموزد که چگونه نهال خداشناسی را در دل کودک رشد دهیم. |
سرفصل های کلی:
*آیات توحیدی پیشانی قرآن هستند.
*هر حرکت اصلاحی و توحیدی باید از سنین کودکی شکل بگیرد.
*موضوع مشترک و متفاوت این کتاب با سایر کتب مشابه
*تربیت توحیدی با تربیت های دیگر مثل ظاهر گراها، تک بعدی، نسیه و… متفاوت است.
*این کتاب می آموزد که چگونه نهال خداشناسی را در دل کودک رشد دهیم
کتاب اصول و شیوه های تربیت توحیدی کودکان، به قلم مسلم گریوانی نگارش شده و از سوی انتشارات جمال در ۲۴۰ صفحه منتشر و روانه بازار کتاب شده است. کتاب حاضر مطالبی شیوا و ساده در راستای تربیت توحیدی کودکان ارائه داده است؛ تربیت توحیدی به معنای آموزش و ارتباط دادن کودکان با خداوند است و موجب می شود تا آنها در کار و زندگی خود احساس کنند یک حقیقت دانا، توانا، دارا و حکیم، کنار آنهاست و هرگز تنها و بی پشتوانه نیستند. اثر پیش رو با استفاده از اصول، بایدها و نبایدها و راه کارهای مفید، مطالعه کنندگان را به هدف تربیتی نزدیک می کند؛ البته این اصول و راه کارها، مبتنی بر متون دینی و اصول مسلّم روان شناسی رشد که منطبق با معارف تربیتی دین است می باشد و برای والدین و مربیانی که به پرورش دینی و ایمانی کودک توجه دارند بسیار مفید و کاربردی است.
موضوع مشترک این کتاب با سایر کتب: تحقیق در مورد معرفی خداوند می باشد.
توحید جزء اصول دین است و بنا به فرمایش علامه طباطبایی آیات توحیدی، پیشانی قرآن هستند ومعرفی توحید، معرفی اصول دین است.سه کتاب خدا در این قصه ها(با مخاطب کودک و نوجوان) ، کتاب خدایی که در این نزدیکی ست و تربیت توحیدی والدین و معلمان و مربیان هستند.
کتاب خدایی که در این نزدیکی ست درباره تعلیم و اموزش ومعرفی توحید و با جنبه سلبی و انفعالی است که از موضع انفعال باید پاسخ دهیم. اما مخاطب کتاب تربیت توحیدی کودکان والدین و مربیان هستند. که به صورت ایجابی و فعال به شیوه های پرورش توحیدی می پردازد. که در موضع این قرار میگیرد که چگونه سوالات کودک را پاسخ دهیم حتی اگر سوالی نپرسد.
مربیان و والدین در این کتاب می آموزند که چگونه نهال خدا شناسی را در دل کودک رشد دهد.
دو کتاب مکمل یکدیگر هستند و نیز پاسخگوی دو نیاز برای کودک و جامعه هدف هستند.
محتوای کتاب :
شیوه های تربیت توحیدی که در کتاب به آن پرداخته شده است چه تفاوتی با سایر تربیت ها دارد؟
تربیت توحیدی با تربیت های دیگر تفاوت هایی دارد:
تربیت ظاهرگرا: در این تربیت فقط ظواهر دین آموزش داده می شود و صرفا به معرفی آداب و احکام عملی و مناسک دینی می پردازد اما چرایی آن پاسخ داده نمی شود. اکنون با تربیت هایی در محیط جامعه و مدارس مواجه هستند که به نوعی می گوییم تربیت دینی ست.این تربیت هم در خانواده و مدارس یک سری نشانه ها دارد در واقع این تربیت موجود اشکالاتی دارد که قابل اغماض نیست. مثلا این تربیت ظاهر گراست. مناسک و اعمال دین که انجام میدهند کودکان. واین یکی از اسیب های تربیتی است چون تعمیق نیافته و هر زمان ممکن است فرد لغزش پیدا کند
تربیت تک بعدی: انسان دارای سه بعد(روح،فکر،رفتار)است که در این تربیت فقط به یکی از ابعاد آن توجه می شود. در خانواده های به اصطلاح مذهبی والدین فقط احکام دین را معرفی می کنند اما از اخلاق و اداب دین خبری نیست. اینگونه است که وقتی فرزند ما در جامعه حاضر می شود و رفتارهای دیگر را می بیند، ریزش می کند
تربیت شیشه ای یا واکسینه نشده: در این تربیت کودک در یک فضای بسته پاک رشد می کند. حضور در محیط خاص،مهمانی خاص، مدرسه خاص….کودکی که در فضای بسته بزرگ می شود و ناگهان در فضای باز قرار می گیرد دچار چالش و تشویش می شود. کودک در فضای غبارآلود باید واکسینه بشن
در این کتاب مدل تربیتی کارامدی معرفی شده است.
تربیت نسیه: تمام نتایج اعمال در آخرت به فرد می رسد.
که در تربیت توحیدی این ضعف ها وجود ندارد. و کودک چند بعدی، عمقی و واکسینه شده بار می آید.
به چه دلیلی کودک و نوجوان را جامعه هدف قرار دادید و این کتاب را نوشتید؟
زیرا هر حرکت اصلاحی و تربیتی ، اجتماعی ، تمدنی بخواهید آغاز کنید باید از سنین کودکی شکل بگیرد. کودکان سرزمین های بکری هستند که قابلیت رشد را دارند. کار تربیت ظرافت های خاصی دارد. اگر طلبه بخواهد در کار پژوهشی ،تربیتی ، تبلیغی فعالیت داشته باشد موضوع کودکان و نوجوانان را جدی بگیرند.
علت اصلی اتفاقات اخیر و …نوجوان و جوان درگیر شد آن هم از بین خانواده های مذهبی ، علتش همان عدم تربیت توحیدی فرزندان است.
چون ما دین را به سختی یا به اشتباه یا عمل نادرست معرفی کردیم.مثلا دین میگوید اخلاق خوب است اما مادر مذهبی ش بدترین اخلاق را دارد.
کار تربیت کودکان سخت نیست ظریف است.ادبیات خاص خودش را دارد.
تفاوت تربیت مادی و اخروی را با تربیت اخروی بیان بفرمایید.
انسان نباید صرفا مادی تشویق شود.باید تربیت معنوی و اخروی هم باشد تا کودک ترغیب به انجام کار شود. مثلا بر اساس تشویق و تنبیه ، بر اساس بهشت و اخرت
اینکه ما دارای خداترسی داریم به خاطر اعتقاد به قیامت است.(همان تربیت اخروی)
تربیت مادی: کودک با جایزه و وعده به کار خوب دعوت می شود. که اگر در همین مرحله بمانیم فرد فقط در ازای اجازه کارها را انجام می دهد.
تربیت اخروی: این تربیت فرد را راغب به دین می کند اما ایرادی که دارد نسیه بودن آن است و جوان امروز ان را نمی پذیرد.
تربیت توحیدی: جامع تربیت های قبلی است و معایب آن را ندارد. تربیت توحیدی هم امتیازات تربیت مادی دارد( نقد؛ محسوس،) و هم تربیت اخروی هم دارد (بسیار مقتدر و بازدارنده)و در دل کودک حقیقتی را معرفی می کنیم که هم مطلوب است و هم محبوب.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
تمامی حقوق این سایت متعلق به مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا(س) است.
طراحی سایت : راستچین