۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » پژوهش » کارگاه ها
  • شناسه : 13589
  • 10 مرداد 1402 - 10:23
  • 55 بازدید
  • ارسال توسط :
کارگاه پردازش اطلاعات

کارگاه پردازش اطلاعات

تاریخ شروع: ۱۴۰۲/۰۴/۱۹  تاریخ پایان: ۱۴۰۲/۰۴/۲۹ استاد: سرکار خانم حسین پور با هدف توانمند سازی طلاب سطح سه جهت ورود به عرصه پایان نامه نویسی و رفع مشکلات و ضعف‌های پژوهشی قبل از ورود به مرحله پایان نامه نویسی، کارگاه پردازش اطلاعات در جلساتی برگزار گردید. به عبارت دیگر از آن جا که تولید محتوا […]

تاریخ شروع: ۱۴۰۲/۰۴/۱۹  تاریخ پایان: ۱۴۰۲/۰۴/۲۹

استاد: سرکار خانم حسین پور

با هدف توانمند سازی طلاب سطح سه جهت ورود به عرصه پایان نامه نویسی و رفع مشکلات و ضعف‌های پژوهشی قبل از ورود به مرحله پایان نامه نویسی، کارگاه پردازش اطلاعات در جلساتی برگزار گردید. به عبارت دیگر از آن جا که تولید محتوا و متن، قسمت اصلی کار پژوهشی را تشکیل می‌دهد و متاسفانه در برخی موارد نقص‌هایی در این راستا مشاهده می‌شود در برنامه تابستان ۱۴۰۲ جهت برگزاری این کارگاه برنامه‌ریزی و اقدام شد.
همچنین این نکته قابل ذکر است که جهت تثبیت مطالب کارگاه در ذهن مخاطبان، کلیه جلسات کارگاه به صورت کاربردی ارائه شده به این صورت که ابتدا توضیح مختصری از جانب استاد کارگاه ارائه می‌شد سپس یک نمونه فعالیت جهت آشنایی طلاب توسط استاد انجام شده و در ادامه طلاب موظف بودند خود ادامه فعالیت را انجام داده تا از این مسیر اشکالات و ضعف‌های هر طلبه مشخص شود و در راستای آن اشکالات فرد برطرف شده و همگام با سایر طلاب به پژوهش ادامه دهد. و استاد نسبت به فعالیت تک تک طلاب نظارت کامل داشته است.
محورهای اصلی بحث در این کارگاه عبارتند از:
۱ـ تبیین و بازشناسی مفهوم پردازش اطلاعات:
در این محور با توجه به نیاز علمی طلاب ابتدا به توضیح پردازش و اطلاعات اشاره شد و در ادامه نمونه‌هایی از انواع پردازش و نحوه کار طلاب سابق را در زمینه پایان نامه نویسی و مقاله نویسی با ذکر اشکالات و نقایص مطرح کرده و راه حل آن نیز مطرح شده است.
۲ـ تمرکز بر محتوای اطلاعات جمع آوری شده:
نسبت به محتوایی که قبلاً متناسب با عنوان توسط طلبه جمع‌آوری شده طلبه‌ها تمرکز بیشتری داشتند و با دقت بیش از پیش به مطلب نگریسته و در این راستا مطالب اصلی و خالی از تکرر را گزینش کرده و از جمع آوری مطالب حاشیه‌ای و غیرضروری پرهیز کرده.
۳ـ ایجاد فهرست مطالب متناسب با عنوان مقاله:
گرچه فهرست مطالب مقالات قبل از جمع آوری با راهنمایی استاد و توسط طلاب بسته شده است در این مرحله با اهتمام طلاب هر یک نسبت به اثر خود و با توجه به مطالبی که در اختیار خود داشتند به اصلاح و بازنگری فهرست خود پرداختند.
۴ـ استخراج مطالب اصلی از مجموعه اطلاعات مفید:
در ادامه با تعیین بیشتر فهرست مطالب در مورد اطلاعاتی که جمع آوری کردند و از صافی گذراندند مجدد مورد مطالعه دقیق تر گرفته و نسبت به محتوای آن ها دقت بیشتری داشته مثلاً از حدود ۱۰۰ صفحه جمع آوری به ۵ صفحه اطلاعات شایسته رسیدند و بحث های اتقان محتوایی آن بیشتر تقویت شد.
۵ـ بررسی استنادات متنی:
یکی از اموری که در این کارگاه به دقت مورد بررسی قرار گرفت مطالبی کهاز نرم افزارها و اینترنت، مقالات و کتاب ها جمع آوری شده بود مجدد مورد واکاوی قرار گرفت و اصل استنادات بررسی شد تا مطلب از منبع اصلی درج شود و اصل امانت رعایت گردید.

۶ـ چکیده نویسی، مقدمه نویسی و درج نتیجه مقاله
پس از فرآیند پردازش در ادامه قسمتهای دیگر محتوای مقاله از قبیل چکید و مقدمه و نتیجه مورد تدریس و تمرین قرار گرفت و با توضیح اصول نگارش موارد فوق الذکر طلاب به نوشتن نمونه هایی از آن ها تشویق شد و فعالیت لازم از آن ها خواسته شد و بازخورد آن ها مشخص شد..

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*